Herunder kan du læse de oftest stillede spørgsmål om den ceremonielle cacao. Hvis du ikke kan finde dit spørgsmål besvaret, så kan du sende mig en mail på love@camillenamaste.com eller send en besked gennem kontaktformularen.


 Cacao bønne

Ofte stillede spørgsmål om cacao

Ceremonial cacao har været brugt som madvare og som naturmedicin i ceremonier gennem mange tusind år. Måden at benytte cacao på til ceremonier er blevet dateret helt tilbage til 2000 år før vor tidsregning. I 60’erne blev det dog ikke inkluderet i den verdensomspændende genopblussen af plantemedicin, da den ikke har en psykedelisk virkning som andre planter (f.eks. Ayahuasca, San Pedro m.fl.). Ceremonial cacao har den effekt at den faciliterer din egen indre rejse i stedet for at tage dig med på sin.

Almindelig kakaopulver er forarbejdet – mange gange til ukendelighed.

Selvom cacaoen er raw, er den stadig en smule forarbejdet, hvilket gør at den mister en smule næring og energetiske egenskaber, som ceremonial cacao er kendt for.

Men den større eller mindre adskillelse fra det naturlige fedt og fiber i kakaopulver gør også, at det kan være mere stimulerende for nervesystem og lever - ligesom kaffe.

Derfor giver ceremonial cacao ikke det samme high kick og derefter low som pulver eller chokolade kan give. Ceremonial cacao laves som en paste.

Ceremoniel cacao er altså den reneste form for cacao du kan indtage og dermed også den sundeste.Det er rå kakaobønner, som er lavet på sorten Criollo. Denne sort af kakaobønner er meget sjælden, fordi den er det sværeste at dyrke og derved også den dyreste sort.

De dyre Criollo kakaobønner bliver høstet, fermenteret og soltørret. Det er dét, som udgør forskellen på almindelig kakao og ceremonial cacao – fermenteringsprocessen. Denne fermenteringsproces aktiverer cacaoens ceremonielle egenskaber.

Den ceremonial cacao du kan bestille hos mig bliver soltørret i stedet for at blive ristet. Derfor kan du være sikker på, at cacaoen fra mig er af høj kvalitet, fordi der ved soltørring af bønnerne bevares flere af cacaoens næringsstoffer og energetiske egenskaber.

Den cacao du køber hos Camilles Cacao Love er en rå kakao og kommer fra Peru. Det er Criollo-kakaobønner, der bruges. Dem kan du læse mere om ovenfor.

Selvom cacao er en skøn superfood, så er der alligevel visse forbehold du bør tage hvis du:

1. er gravid eller ammende

2. tager antidepressiv medicin

3. har højt eller lavt blodtryk

Du kan sagtens drikke din ceremonial cacao, når du er gravid eller ammende. Dog skal du altid drikke halv dosis. Halv dosis er ca. 10-20 gram.

Nogle typer psykofarmika går ikke hånd i hånd med ceremonial cacao pga indholdet af tryptofan og MAOI’er (Monoamine Oxidase Inhibitors).

For en sikkerheds skyld spørg din læge, om der er nogle kontraindikationer ifht den type psykofarmika, du tager.

Hvis du har problemet med hjertet, så skal du være opmærksom på, at ceremonial cacao øger hjertefrekvensen, åbner blodkar og reducerer blodtrykket. Så vær opmærksom, hvis du enten har forhøjet eller for lavt blodtryk.

Der er sjældent kontraindikationer. Såfremt der er, så benyt halv dosis på 15-20 gram, når du drikker din ceremonial cacao.

Hvis du er i tvivl, så tag altid en snak altid med din læge.

Jeg har lavet en fin trin-for-trin guide, som du kan finde her.

Det er meget forskelligt, hvor meget cacao den enkelte har brug for. Jeg anbefaler mellem 25-35 gram pr. kop. Start gerne med 25 gram ceremonial cacao og se, hvordan det føles at drikke denne mængde.

Du kan ikke overdosere, men det er som sagt forskelligt fra person til person, hvad den rette mængde er ift, hvad du har brug for. Er dit system meget sensitivt, så start med en mindre mængde.

Jeg bruger selv lucumapulver, macapulver, kardemomme og ægte ceylon kanel. Alle økologiske. For din nemheds skyld har jeg samlet alle de læxi krydderier i mit produkt Originalt Krydderimix, som du kan købe sammen med din cacao her.

Derudover spicer jeg den ofte op med chilipulver eller cayennepeber, da det øger optagelsen af cacaoen. Vaniljepulver er også super lækkert at komme i din cacao, det kan du købe nemt og enkelt her. Du kan selv tilføje alle de krydderier, som du synes er lækre. Prøv dig frem!

Lucumapulver 

Indeholder antioxidanter, b-vitamin, fibre og stabiliserer blodsukkeret samt din appetit. Giver en læxi karamel-agtig smag.

Macapulver

Stort indhold af C-vitamin, fibre, jern. Øger fertiliteten, stimulerer seksuel energi og stabiliserer dit hormonbalance.

Ceylon kanel

Den ægte kanel fra Sri Lanka, som stabiliserer blodsukkeret (derfor fantastisk, hvis du drikker cacao fastende om morgenen), antioxidanter, antiinflammatorisk (betændelseshæmmende) og godt for dit blodtryk.

Kardemomme

Godt for fordøjelse ligesom cacaoen (virker detoxende) - til diarré, forstoppelse mm, god til dårlig ånde, bakteriehæmmende, antiinflammatorisk. 

Min "Originalt Krydderimix" er en vegansk, sukkerfri, glutenfri OG økologisk superfood-blanding til din high vibe cacao. Den kan købes sammen med din cacao her

Du kan sagtens bruge helt almindeligt vand fra vandhanen. Jeg bruger selv rismælk, fordi jeg godt kan lide smagen. Andre typer plantemælk kan også bruges, men jeg anbefaler ikke mandelmælk, da det hæmmer optagelsen af cacao på grund af det naturligt høje calciumindhold.

At drikke ceremonial cacao kan opleves meget forskelligt. Men de fleste kan beskrive en eller flere af følgende oplevelser:

- Øget energi (uden den sitrende fornemmelse man kan få fra koffein!)

- Øget fokus (og i længere tid)    

- Kreativitet

- Forbedret blodcirkulation og fordøjelse

- God assistent ved meditation og indre arbejde

- Hjertebanken (hjerteåbnende)

- Øget connection til én selv, andre, naturen eller anden energi

- Øget sexlyst (!)

Det er blomsterpollen!! Ud over at være smukt og smage rigtig dejligt, så er det også et afrodisiac - du ved “get in the mood” kind of food!

Det giver en sød honningsmag til cacaoen, når du bruger den som topping OG så er det samtidig rig på flere vitaminer, aminosyrer og protein. Du kan købe blomsterpollen (200g) som tilkøb her, når du bestiller din cacao. Der er ca. til 35 kopper cacao for 130 kr. 

Forsendelse

Din pakke sendes afsted med GLS - hvor du enten kan vælge forsendelse til nærmeste pakkeshop, privat eller erhverv ved checkout.

Du har selv mulighed for at vælge hvilken GLS pakkeshop, du ønsker, når du vælger levering.

Forsendelse uden for Danmark

Indenfor EU: Alle forsendelser håndteres af GLS til nærmeste pakkeshop og koster 65,- DKK (op til 5 kilo).

Norge: Forsendelse til Norge er muligt. Alle ordrer kræver indfortoldning på 125,- DKK + 100,- DKK i håndteringsgebyr af dette. De 225,- vil pålægges din ordre, når du vælger Norge som levering.

Treesisters

I juli 2019 sendte jeg min første donation til TreeSisters - en organisation af kvinder, der planter træer i troperne. De genopbygger især regnskoven i Sydamerika - netop i det område, hvor Camilles Cacao Love kommer fra. De planter ca. 2 mio. træer om året og du kan læse mere om dem her.

For hver pose ceremonial cacao jeg sælger, donerer jeg et beløb til TreeSisters, der svarer til ét plantet træ. I juli 2019 betød det, at der kunne plantes intetn mindre end 165 (!) nye små træer.

Det er vigtigt for mig passe på jorden og derfor har jeg besluttet at give en donation hver måned baseret på det antal poser ceremonial cacao jeg har solgt - dvs. jo flere poser jeg sælger, des flere træer kan TreeSisters plante.

Jeg føler desuden et ansvar for Moder Jord, da hun er vores spaceholder - og det kræver meget af hende at producere cacao. Så det her er min måde at give tilbage på - en tak for gaven, som cacao er.

TAK for din støtte!