Om cacaoDen fantastiske, ceremonielle cacao

Ceremonial cacao er blevet brugt gennem tusinder år som madvare og til ceremonier. Måden at benytte cacao på til ceremonier er blevet dateret helt tilbage til 2000 år før vor tidsregning. Det er rå kakaobønner, som er lavet på sorten Criollo. Denne sort af kakaobønner er meget sjælden, fordi den er det sværeste at dyrke og derved også den dyreste sort.

 

De lækre Criollo-kakaobønner bliver høstet, fermenteret og soltørret. Det gør alle typer chokolader og kakaoer. Men forskellen er her, at dét, som gør Camilles Cacao Love, ceremonial grade er, at det er den rene, rå kakaobønnemasse, som skabes fra bønnerne - og derved intet andet.

Ved chokolade og kakaopulver, endda "raw", går produktet altid igennem en forarbejdsningsproces, som adskiller fedtet fra resten af kakaobønnemasse - for derefter at blive tilsat igen efter ønskede mængde - eller med en anden type fedt, som er billigere for at holde omkostningerne nede.

Det kan sammenlignes med, at moderen bliver adskilt fra sit barn - for herigennem går en masse næring tabt samt den fysisk potente del af cacaoen.

I Camilles Cacao Love vil du udelukkende kunne få den rene, rå, økologiske ceremonial grade cacao - som du kan bruge til dine egne rituelle stunder eller samskabe ceremonier med andre. Ledsaget af Cacao Spirit <3

 

Ceremonial cacao udvikles nogle steder stadigvæk efter en gammel fermenteringsproces. Bønnerne fjernes fra de hårde skaller og placeres i en slags “svedhytte”, hvor de ligger i flere dage mens de fermenterer i varmen. Derefter bredes bønnerne ud i solen, så de kan tørre. Herfra sælges de enten videre på lokale markeder eller distribueres direkte til kommercielle chokoladeproducenter, hvor de ristes, knuses, presses og æltes for at lave chokolade.

Cacaoens natur er dybt sensuel med en stor evne til at heale, initiere og aktivere indenfor områder som seksualitet, fødsel (kakaobønner blev indtaget af den fødende kvinde), erotisk ophidselse, lyst, nydelse, ecstasy, bliss og orgasmisk energi.

 

Økologisk ceremonial grade cacao fra Camilles Cacao Love


Cacaoen soltørres i stedet for ristes

Den ceremonielle cacao, du bestiller hos mig, bliver soltørret i stedet for at blive ristet. Derfor kan du være sikker på, at cacaoen fra mig er af høj kvalitet, fordi der ved soltørring af bønnerne bevares flere af cacaoens næringsstoffer og energetiske egenskaber.


Hvad er forskellen på almindelig kakaopulver og ceremonial cacao?

Almindelig kakaopulver er forarbejdet - og mange gange til ukendelighed. Selvom cacaoen er raw, er den stadig en smule forarbejdet, hvilket gør at den mister en smule næring og energetiske egenskaber, som den ceremonielle cacao er kendt for.

Men den større eller mindre adskillelse fra det naturlige fedt og fibre i cacao pulver gør også, at det kan være mere stimulerende for dit nervesystem og din lever - ligesom kaffe. Derfor giver ceremonial cacao ikke det samme high kick - og derefter low - som pulver eller chokolade kan give.


Er der koffein i ceremonial cacao?

Der er nogen forvirring omkring, hvorvidt der er et højt koffeinindhold i cacao. Der er dog faktisk tæt på ingen koffein til stede i cacao overhovedet, og det nydelsesmiddel, vi støder på, er faktisk koffeins familiemedlem Theobromin.

Disse to aktive alkaloider er dog kun ens i strukturen og har meget forskellig oprindelse og påvirkning af systemet. Selvom Theobromin stimulerer kredsløbet, så lader det ikke nervesystemet op på samme måde som koffein gør.

Det hjælper nærmere med at afslappe glat muskulatur, stimulerer hjertet, øger humøret, virker vasodilaterende (som øger gennemstrømningen af iltet blod til hjernen og de store organer), såvel som det virker vanddrivende og er en skøn hjælp til detox. Dette er en af grundene til, at det er så vigtigt at drikke masser af vand under og efter indtagelse af cacao.

Vitaminer og mineraler

Cacao er pakket med essentielle vitaminer og mineraler. Cacao er en kilde til Magnesium, Mangan, Svovl, Jern, Zink, Kalium, Kobber og Chrom. I sin rå tilstand har cacao nok kraft til potentielt at kunne imødekomme mange af de mangler, vi oplever i den vestlige, moderne diæt.


Endofiner

Cacao stimulerer udskillelsen af endorfiner, som er det der kan aktivere en let euforisk “feel-good” følelse i kroppen, der nogle gange refereres til som “runner’s high”.
Endorfiner interagerer med hjernen på en måde, der er med til at reducerer vores oplevelse af fysisk smerte og stressede situationer.
Derudover stimulerer endorfiner også udskillelsen af sexhormoner, reducerer appetitten og fungerer som en naturlig anti-depressiv.


Serotonin

Vores ven, cacaoen, er rig på den primære neurotransmitter serotonin, som er super hjælpsom, hvis du lider af angst, stress og PMS symptomer - hvilket kan være én af de dybt intuitive grunde til at kvinder rækker ud efter chokolade, når de bløder.
Serotonin kan hjælpe med at rebalancere det endokrine system såvel som centralnervesystemet - det skaber en følelse af harmoni, fred og velvære.
Det er en naturlig anti- depressiv og udover at virke som anti-stress regulator, så opbygger og forstærker serotonin også vores stress-forsvar.

Når vores Serotonin niveau er velafbalanceret, oplever vi ofte en følelse af at være i stand til bedre at håndtere psykologisk og følelsesmæssig stress og en evne til at forbinde os til en medfødt følelse af fred og glæde.


Hvis du har spørgsmål kan du finde svar på de oftest stillede spørgsmål under FAQ.
Du kan også sende dit spørgsmål til love@camillenamaste.com eller via kontakt.
 

 

Økologisk ceremonial grade cacao fra Camilles Cacao Love