Om cacaoDen hjerteåbnende cacao

Ceremonial cacao er blevet brugt gennem tusinder år som madvare og til ceremonier. Måden at benytte cacao på til ceremonier er blevet dateret helt tilbage til 2000 år før vor tidsregning. Det er rå kakaobønner, som er lavet på sorten Criollo. Denne sort af kakaobønner er meget sjælden, fordi den er det sværeste at dyrke og derved også den dyreste sort.

De lækre Criollo-kakaobønner bliver høstet, fermenteret og soltørret. Det er dét, som udgør forskellen på almindelig kakao og ceremonial cacao - fermenteringsprocessen. Denne fermenteringsproces aktiverer cacaoens ceremonielle egenskaber.

Ceremonial cacao udvikles nogle steder stadigvæk efter en gammel fermenteringsproces. Bønnerne fjernes fra de hårde skaller og placeres i en slags “svedhytte”, hvor de ligger i flere dage mens de fermenterer i varmen. Derefter bredes bønnerne ud i solen, så de kan tørre. Herfra sælges de enten videre på lokale markeder eller distribueres direkte til kommercielle chokoladeproducenter, hvor de ristes, knuses, presses og æltes for at lave chokolade.

Cacaoens natur er dybt sensuel med en stor evne til at heale, initiere og aktivere indenfor områder som seksualitet, fødsel (kakaobønner blev indtaget af den fødende kvinde), erotisk ophidselse, lyst, nydelse, ecstasy, bliss og orgasmisk energi.

 

Økologisk ceremonial grade cacao fra Camilles Cacao Love


Cacaoen soltørres i stedet for ristes

Den ceremonielle cacao, du bestiller hos mig, bliver soltørret i stedet for at blive ristet. Derfor kan du være sikker på, at cacaoen fra mig er af høj kvalitet, fordi der ved soltørring af bønnerne bevares flere af cacaoens næringsstoffer og energetiske egenskaber.


Hvad er forskellen på almindelig kakaopulver og ceremonial cacao?

Almindelig kakaopulver er forarbejdet - og mange gange til ukendelighed. Selvom cacaoen er raw, er den stadig en smule forarbejdet, hvilket gør at den mister en smule næring og energetiske egenskaber, som den ceremonielle cacao er kendt for.

Men den større eller mindre adskillelse fra det naturlige fedt og fibre i cacao pulver gør også, at det kan være mere stimulerende for dit nervesystem og din lever - ligesom kaffe. Derfor giver ceremonial cacao ikke det samme high kick - og derefter low - som pulver eller chokolade kan give.


Er der koffein i ceremonial cacao?

Der er nogen forvirring over hvorvidt der er et højt koffeinindhold i cacao. Der er dog faktisk tæt på ingen koffein til stede i cacao overhovedet og det nydelsesmiddel vi støder på er faktisk koffeins familiemedlem Theobromin.

Disse to aktive alkaloider er dog kun ens i strukturen og har meget forskellig oprindelse og påvirkning af systemet. Selvom Theobromin stimulerer det kredsløbet, så lader til ikke nervesystemet op på samme måde som koffein gør.

Det hjælper nærmere med at afslappe glat muskulatur, stimulerer hjertet, øger humøret, virker vasodilaterende (som øger gennemstrømningen af iltet blod til hjernen og de store organer), såvel som det virker vanddrivende og er en skøn hjælp til detox. Dette er en af grundene til at det er så vigtigt at drikke masser af vand under og efter indtagelse af cacao.

Vitaminer og mineraler

Cacao er pakket med essentielle vitaminer og mineraler. Cacao er en kilde til Magnesium, Mangan, Svovl, Jern, Zink, Kalium, Kobber og Chrom. I sin rå tilstand har cacao nok kraft til potentielt at kunne imødekomme mange af de mangler, vi oplever i den vestlige, moderne diæt.


Hvis du har spørgsmål kan du finde svar på de oftest stillede spørgsmål under FAQ.
Du kan også sende dit spørgsmål til love@camillenamaste.com eller via kontakt.
 

 

Økologisk ceremonial grade cacao fra Camilles Cacao Love