Opskrift og tilberedning

Du kan sagtens drikke din kop ceremonial cacao helt ren, som den er. Men her får du min absolutte favoritopskrift, som jeg selv tilbereder den hjemme og til ceremonier. Den smager mega godt! Men eksperimentér gerne selv
- der er altså ingen grænser for, hvad du kan komme i din cacao ♡

Har du brug for mere inspiration, så har jeg lavet en video, hvor jeg tilbereder ceremonial cacao. 
Du finder den på på min Instagram-profil som fastgjort video ("How to") eller du kan se den herunder.

Opskrift

Dette skal du bruge

Din yndlingskop eller krus ♡

20-35 g. Camilles Cacao Love
2 dl. plantemælk (gerne ris- eller havremælk)
1 knsp. vaniljepulver (ikke vanillesukker)
1 tsk. - 1 spsk. Originalt Krydderimix

Eller:
1 knsp. kardemomme
1 tsk. ceylon kanel
1 tsk. Lucuma pulver
1 tsk. Macapulver

* Du kan sagtens udelade ingredienser
- dette er blot til inspiration.
* Spice evt din cacao op med cayennepeber eller chili for at øge optagelsen.

Sådan laver du din kop cacao
Vej din ønskede mængde cacao eller lad din intuion guide dig. Hak gerne din cacao i mindre stykker, hvis det er en større blok, du har fået fat i. Tilføj cacaoen og krydderierne i en gryde eller kasserolle. Tilføj plantemælken lidt efter lidt under omrøring ved svag varme. Gentag punkt 4 indtil du har brugt al plantemælken og din cacao har den tykkelse, du ønsker. Brug evt. en blender til slut.

Pas på varmen ved tilberedningen, så du bevarer alle de mange næringsstoffer i cacaoen bedst muligt. ♡


Keep it simple!

Du kan sagtens drikke din ceremonial cacao rent – ja, du kan udelade 1, 3 eller alle ingredienser i opskriften! Vand er lige så fint at bruge – plantemælken gør den dog mega cremet, og det kan jeg i hvert fald godt lide. Men hvis jeg ikke har plantemælk, så afholder det mig ikke fra at nyde en kop.


Prøv dig frem til du finder den rette mængde cacao for dig.

Start gerne med 25 gram ceremonial cacao og se, hvordan det føles at drikke denne mængde. Du kan ikke overdosere, men det er forskelligt fra person til person, hvad den rette mængde er ift, hvad du har brug for. Er dit system meget sensitivt, så start med en mindre mængde.


Du kan også vælge at tilsætte mere væske, hvis du ønsker cacaoen skal være mildere i smag og mindre tyk.

Du kan vælge en anden plantemælk. jeg anbefaler dog IKKE mandelmælk, da det naturlige indhold af calcium hæmmer optagelsen af cacaoen

Hvis du ikke har plantemælk, så er det fint at bruge vand – plantemælken gør den blot mere cremet. Men brug endelig ikke komælk, da det hæmmer optagelsen af din cacao.


Himalayasalt og blender

Jeg anbefaler himalayasalt, da det indeholder mineraler og andre sporstoffer, som er godt for din krop. Har du ikke himalayasalt, så undlad at tilføje salt til din cacao.

Hvis du har en VitaMix blender, eller anden kraftfuld blender, som samtidig kan varme indholdet op (uden låget springer af), så put alle dine ingredienser heri og blend.

Når jeg blot laver til mig selv herhjemme, gør jeg dét, og sætter min VitaMix blender på turbohastighed i et par minutter og voila – så er der dældulme cacao!


"Det er simpelthen for uoverskueligt med alle de ingredienser"

Husk på, at dette er blot min opskrift, som jeg har eksperimenteret mig frem til, er mega monster lækker. Og det er den måde, jeg tilbereder den på til alle ceremonier. Det er IKKE et must for at drikke din ceremonial cacao.

Hvis du vil slippe for selv at finde alle krydderierne, så har jeg lavet en læxi originalt krydderimix som du kan købe her.

Køb krydderimix

Opskrift på ceremonial cacao mousse

Nogle dage er jeg bare mere til en dessert end en kop varm ceremonial cacao. De dage laver jeg ceremonial cacao MOUSSE.

Det er mega læxi og super cremet. Du kan selv lave den, sådan her:

1. Følg opskriften på cacao ovenover

2. I stedet for at bruge al plantemælken op, så varm kun en smule. Jeg plejer at bruge ca. 1 dl., men mærk efter, hvad der føles godt og hvornår cacaoen har den rette konsistens for dig.

3. Du kan spise moussen som den er, lækker og lun eller du kan stille den på køl til den har den rette moussetemperatur for dig.